Wine bar, restaurant & shop, Betlémská 9, Praha 1, UT–SO OD 16:30 +420 222 232 086 (Neslouží k rezervacím)

Vinaři: Domaine Richaud

Vinařství Marie a Marcela Richaud využívá při pěstování a výrobě přírodních vín biologické postupy bez aplikace agrochemikálií.

Domaine Richaud hospodaří na ca 54 ha vinic starších 25 let, v oblasti Côtes du Rhône – vesnici Cairanne nedaleko Avignonu, což je jedna z nejkvalitnějších Village v této oblasti.

Vinařství Marie a Marcela Richaud využívá při pěstování a výrobě přírodních vín biologické postupy bez aplikace agrochemikálií, kde důraz je kladen zejména na zachování rovnováhy půdního systému, který vytváří základní předpoklad pro harmonický rozvoj vinné révy. Precizní sledování zralosti hroznů a určení optimální doby sklizně je umění, ve kterém Marcel Richard a jeho enolog Yann Rohel dosáhli mistrovského stupně, a tento moment je mimořádně důležitý zvláště při produkci přírodních vín metodou Jules Chauvet. Veškeré hrozny jsou sbírány ručně, jednotlivé odrůdy a parcely zvlášť, při kvašení je důsledně kontrolována teplota, zbytkový cukr, populace kvasinek a bakterií, laboratorní rozbor veškerých vín je prováděn minimálně třikrát týdně.

Mimořádná pozornost je věnována spojení jednotlivých produktů odpovídajících parcel a odrůd, tzv. assemblage, ve kterém veškeré umění Marie a Marcela Richard je směrováno k vytvoření originálních vín odpovídajících jednotlivým terroirům a danému ročníku, což je také zárukou jedinečnosti zážitku při degustaci těchto vín.